המטבח הוא ללא ספק הלב של כל בית, ובעידן המודרני, הוא התפתח מעבר להיותו רק חלל בישול. כיום, זהו צומת מרכזי שבו מתכנסות משפחות, חברים מתרועעים ונוצרים תענוגות קולינריים.
הנה כמה עצות שיבטיחו שהמטבח שלכם יהפוך לחלל מעוצב, יעיל ומושך מבחינה ויזואלית.
1. תכננו מטבח המתאים לחלל שלכם – לא בהכרח מה שתראו אצל השכן/חבר יתאים לביתכם, דבר ראשון צריך לחשוב מה הכי נכון לבית לפי התוכנית שלו ולא לחפות מטבח שאולי אוהבים במקום אחר אך לא נכון לביתכם.
2.רשימת מלאי קיימת – עשו רשימה של כל המלאי הקיים אצלכם כיום במטבח, ברשימה תפרטו במדויק מה אתם צריכים מבחינת כמויות וגדלים של סירים צלחות וכו'.
תתפלאו לגלות אבל זה יקל עליכם בתכנון המטבח החדש מבחינת החלוקה ושטחי האחסון.
3.מיקום אסטרטגי למכשירי חשמל קטנים- חשוב שאת אותם מוצרים כמו מיקסר, טוסטר, תמי 4 וכו' תדעו איפה יהיה הכי נוח למקם ובמקביל להתאים את שקעי החשמל אליהם ולמקסם את פרקטיות התפעול במטבח.
4.במידה ומתאפשר לתכנן אי במטבח מקמו נקודות חשמל – קורה הרבה פעמים ששוכחים לעשות נקודת חשמל באיזור האי וחבל, מכיוון ואיזור האי משמש אתכם כיום לא רק לבישול אלא לישיבה עם המחשב, או שהילדים מכינים עליו שיעורי בית ורוצים להטעין את הסמארטפון חשוב שתהיה נקודת חשמל לאותם שימושים.
5.זרימת תנועה: יעילות חשובה במטבח – בזמן הבישול חשוב להתייחס למהלך התנועה שבין המקרר, כיור, כיירים.
תרחיש לדוגמא: יאללה מכינים שקשוקה, כשאתם מוציאים ירקות מהמקרר אתם תרצו לשטוף אותם ולאחר מכן שיהיה משטח נוח לחיתוך שאחריו יהיו הכיירים לבישול, כשמהלך התנועה זורם לפי פעולות הבישול מקבלים נוחות מקסימלית ולא מסורבלת.
5. יחידת מזווה – המקום בו תאחסנו את כל המוצרים היבשים שלכם, רצוי למקם אותו בצמוד לצידי המקרר במטרה לשמור על סימטריה במבנה המטבח כך שביחידת המזווה יהיו מגירות נשלפות.
6.המלצתי אליכם היא שהגבהים של אותם מגירות לא יהיו בגבהים שווים כי יהיו מקומות בהם תאחסנו מוצרים כמו בקבוקים,דגנים ושלל מוצרים גבוהים לעומת נמוכים ובכך תנצלו את חלל המזווה בצורה מקסימלית.
7.מוצרי חשמל קבועים – תכננו מראש את קניית המקרר, תנור, מדיח, מיקרוגל כך שתהיו מוכנים בפריסת הנגרות החדשה ותדעו לציין לחברת המטבחים/ נגר את אותם הנתונים של המוצרים מבחינת גובה, רוחב ועומק להתאמה מדויקת של הנגרות הכללית במטבח ולהימנע ממרווחים מיותרים שיפריעו לעין.
8.תכננו עגלת בקבוקים ותבלינים בצמוד לכיריים – כשאתם מבשלים תמיד קורה מצב בו מוסיפים שמן או שחסר נגיעה נוספת של תבלין מסוים לכן תרצו שהכל יהיה בהישג ידכם ללא מרחקים מיותרים בזמן הבישול,חשוב לציין גם בפני חברת המטבחים/ נגר שבאותה עגלה מעל המידוף של הבקבוקים להכין מגירה נשלפת לטובת התבלינים לניצול מקסימלי של החלל.
9.התאימו את גובה השיש אליכם – הגובה הסטדנרטי לשיש הוא 90 ס"מ מהרצפה אך חשוב שתתאימו את הגובה הרצוי אליכם ותבדקו לפני במטבח הקיים את הנוחות במשטח העבודה כך שאם תרצו להגביה או להנמיך ב2,3 ס"מ את הגובה יהיה חשוב לציין זאת בהתחלה, נשמע כמו הבדל קטן אך נותן תוצאה גדולה.
10.קלפות עליונות – כשמתכננים קלפות חשוב לתכנן אותם בגובה של 60 ס"מ מעל השיש, קלפות שמעל הכיור וכיירים יהיו בעומק של 30 ס"מ ולא 60 ס"מ וזאת על מנת למנוע מצב בו ראשכם יהיה במגע איתו בזמן פעולות הבישול, דבר נוסף שחשוב לציין הוא ששטחי האחסון הגבוהים יהיו או מידוף בפתיחה צידית ולא בעלייה כלפי מעלה כך שסגירת המדפים לא תצריך סולם או לחילופין שימוש בקלפות בעלות מנגנון חשמלי שמאפשר בלחיצה פתיחה וסגירה.